NIM

NIM Maatschappelijk Werk

 


Doel

NIM Maatschappelijk Werk inspireert mensen tot maatschappelijke participatie. Daarnaast biedt NIM hulp aan ouders met opvoedvragen, kinderen die tegen problemen aanlopen, NIM biedt ook hulp op school, door de maatschappelijk werker daar en NIM heeft een speciale hulpverlening voor gescheiden ouders en hun kinderen.

Werkwijze(individueel en groepsgericht)

NIM Maatschappelijk Werk biedt verschillende soorten hulp. Ten eerste kunt u bij ons terecht voor Algemeen Maatschappelijk Werk. Dit betekent dat u een aantal gesprekken heeft met een maatschappelijk werker.

Daarnaast zijn er op bijna alle scholen in het werkgebied van NIM Maatschappelijk Werk schoolmaatschappelijk werkers aanwezig.

Bij sommige problemen is het soms zinvol om deel te nemen aan een cursus of een groep.

Tot slot zijn er bij NIM Maatschappelijk Werk ook een groot aantal vrijwilligers werkzaam. Zij kunnen u bijstaan als u praktische hulp nodig heeft, of bijvoorbeeld op zoek bent naar een maatje.

 

Functionarissen

 

  • Directeur/bestuurder
  • Directie assistent
  • Stafmedewerker communicatie
  • Stafmedewerker productieontwikkeling en innovatie
  • Manager
  • Programmamanager Jeugd en Gezin
  • Werkbegeleider
  • Stafmedewerker Kwaliteit
  • Stafmedewerker Financiën en Administratie
  • Stafmedewerker P&O
  • Stafmedewerker Groepswerk
  • Stafmedewerker Informatisering
  • Maatschappelijk werkers
  • Vrijwilligers

 

Pedagogische visie

NIM Maatschappelijk Werk (NIM) helpt iedereen die hulp vraagt of kan gebruiken. Wij bieden alle mogelijke hulp en zoeken naar oplossingen. Daarbij gaan we uit van de kracht van mensen, en niet van hun zwaktes.

NIM heeft een grote lokale en regionale binding en werkt nauw samen met huisartsen en organisaties in de regio. Door deze lokale en regionale kennis en contacten kunnen we cliënten het beste helpen en/of zorgen we ervoor dat zij hun weg vinden naar de verschillende instanties.

Laagdrempelig
NIM staat open voor iedereen. Zowel cliënten als verwijzers kunnen ons makkelijk vinden. NIM zoekt ook zelf actief contact met mensen die moeite hebben hun weg in de samenleving te vinden.

Samenwerken
De markt waarop het maatschappelijk werk zich bevindt, is de laatste jaren sterk veranderd. NIM vindt samenwerken belangrijker dan concurreren. We helpen cliënten hun weg te vinden naar de verschillende instanties. Samen met cliënten en samenwerkingspartners zoeken we naar de meeste geschikte oplossingen.

Vernieuwing en kwaliteit
Het maatschappelijk werk is onze basis. Van daaruit ontwikkelen we hulp- en dienstverlening die aansluiten bij de vraag van onze cliënten. Onze medewerkers zijn professionals, altijd op zoek naar nieuwe antwoorden op vragen van mensen en organisaties. Geluiden uit de samenleving zetten wij om in acties.

 

Doelgroep

De doelgroep van NIM is erg groot. Iedereen kan er terecht voor maatschappelijke hulp.

  • relatieproblemen met uw partner, familie, collega's, enz.
  • problemen met de opvoeding van uw kinderen
  • verwerkingsproblemen door verlies van iemand of door een andere ingrijpende gebeurtenis
  • problemen door (langdurige) werkloosheid
  • problemen met geldbesteding

Het kan ook voorkomen dat er meerdere problemen tegelijk zijn.

 

Wijze van financiering

NIM Maatschappelijk Werk is van mening dat het onze eigen verantwoordelijkheid is, dat wij onze cliënten het maximale kunnen blijven bieden; ook in deze tijd waarin de overheid zich steeds verder terugtrekt. Juíst in deze tijd, is het broodnodig dat iedereen die hulp nodig heeft gratis kan aankloppen bij het maatschappelijk werk.

 

Contactgegevens

Per:
*Telefoon: 024 32 32 751 (ma t/m vrijdag van 9 tot 17 uur)
* E-mail: info@nim.nl of aanmelding@nim.nl
Als u ons mailt voor informatie, advies of een afspraak vermeld dan alstublieft uw naam en telefoonnummer zodat wij u terug kunnen bellen.

 

Centraal bezoek en correspondentie adres: Panovenlaan 1, 6525 DZ Nijmegen

 

Hoe te bereiken:
Per bus: Lijn 5, richting Groesbeek (zowel Breedeweg als De Horst). Uitstappen bij de halte Rozenhof en lopen in de richting waarin de bus verder gaat. Daarna is de 1e weg rechts de Panovenlaan.

Vanuit Centrum Nijmegen: Richting Centrum en vanaf het Keizer Karelplein de weg naar Groesbeek volgen. U bevindt zich dan op de Groesbeekseweg, die overgaat in de Nijmeegse Baan. Vervolgens (na ongeveer 3 kilometer) de afslag nemen waar tevens de richting GGz wordt aangegeven.

Vanaf de A73: Richting Ziekenhuizen en vervolgens Radboudziekenhuis. Dit tot de kruising Nijmegen-Malden (St. Annastraat). Hier de Radboud-richting verlaten en rechtdoor. U bevindt zich dan op de Scheidingsweg, die overgaat in de Sionsweg. Vervolgens na de spoorlijn linksaf.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb