Kindertelefoon

Met de telefoon: 0800-0432.
Via de chatbutton of via Windows Live Messenger: chatbox@kindertelefoon.nl
Elke dag van 14.00uur tot 20.00uur, ook in het weekend en tijdens feestdagen kun je bellen of chatten.

Wordt je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon.
De kindertelefoon is er voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar die ergens over willen praten.

Als je met de Kindertelefoon belt of chat hoef je niet je echte naam te zeggen, want de Kindertelefoon is anoniem. Ook vertellen wij nooit iets door aan anderen. Als je in nood zit zullen we je in contact brengen met iemand die jou verder kan helpen. Bijvoorbeeld iemand van Bureau Jeugdzorg. Dat doen we alleen als jij dat wilt en daar toestemming voor geeft. De vrijwilligers van de Kindertelefoon komen niet naar jou toe en zullen ook nooit zomaar contact met je opnemen. Jij bent degene die belt of die chat.
De kindertelefoon is een onderdeel van Bureau Jeugdzorg. De 15 Bureaus Jeugdzorg zijn aangesloten bij de MOgroep Jeugdzorg.
MOgroep Jeugdzorg heeft ook het Landelijk Bureau Kindertelefoon in huis. Daar worden de landelijke activiteiten van de Kindertelefoon gecoördineerd.
De Kindertelefoon is een organisatie met een grote groep vrijwilligers die het belangrijk vinden dat er een plek is waar kinderen en jongeren in vertrouwen kunnen praten over een probleem en waar zij hulp, advies en informatie kunnen krijgen. De vrijwilligers werken op verschillende plaatsen in Nederland vanachter de telefoon of chat.
Alle vrijwilligers volgen eerst een training waarin ze leren hoe ze met kinderen en jongeren kunnen praten via de telefoon en chat, met wat voor problemen de kinderen kunnen zitten en hoe ze samen met de kinderen kunnen nadenken over een oplossing.